NEEM CONTACT OP +31 (0)73-5114634
DONEER NU

Over ons

OVER ONS

WIE ZIJN WIJ

STICHTING WALK TOGETHER

Het verhaal achter de stichting:

De Stichting Walk Together  is in 2012 opgericht door Peter van den Borne.

Peter, een gediplomeerd prothesemaker, en zijn vrouw Corry waren tot voor kort, werkzaam als zelfstandig ondernemer onder de bedrijfsnaam: Van den Borne Orthopedie, opgericht in 1982. Beiden waren ze al vanaf 1972 werkzaam in de gezondheidszorg.

In dit orthopedisch bedrijf konden de clienten terecht voor arm- en beenprothesen, confectie borstprothesen, elastische arm- en beenkousen, orthesen en vele andere hulpmiddelen.

Echter het specialisme van hun bedrijf was het maken van handgemaakte, exact passende en zeer natuurlijk uitziende borstprothesen speciaal gemaakt voor vrouwen die een geheel of gedeeltelijke borstamputatie hadden moeten ondergaan.

Nu Peter en Corry met hun bedrijf zijn gestopt wil Peter zijn vakmanschap en kennis kostenloos gaan inzetten voor die mensen die vanwege hun leefsituatie niet in staat zijn om zelf een prothese en/of hulpmiddelen te betalen.

Projecten:

Na een bezoek aan het Afrikaanse land Burkina Faso en de stad Ouagadougou in september 2011 wil hij hier zijn eerste projecten uit gaan voeren.

Via de Stichting Vrienden van Burkina Faso (www.vriendenvanburkinafaso.nl) heeft hij tijdens dit bezoek contact gelegd met een aantal mensen die dringend een prothese of een ander hulpmiddel nodig hebben.

Bij een tweede bezoek in september 2012 heeft hij 22 mensen onderzocht, waarvan 5 kinderen, en gekeken welke hulpmiddelen nodig zijn om deze mensen mobiel te krijgen of te houden. Deze mensen hebben geen of nauwelijks geld om een voorziening te betalen. Zodra de financiele mogelijkheden aanwezig zijn zal gestart worden met de werkzaamheden om prothesen en orthesen te maken.

Realisatie:

De volgende fase is dan ook om voldoende geld op te halen om deze mensen daadwerkelijk te gaan helpen. Zodra de financiele  mogelijkheden aanwezig zijn, zal Peter persoonlijk weer teruggaan naar Burkina Faso om samen met een lokale prothesemaker de meest schrijnende gevallen te helpen.

Door deze zelfwerkzaamheid en het gebruikmaken van een lokale prothesemaker, is het mogelijk, om voor een fractie van de kosten van die in Europa gelden, deze gehandicapten te helpen.

Directe hulp waar nodig:

De Stichting Walk Together garandeert dat er geen verborgen kosten zijn en dat alle giften alleen aangewend worden voor directe hulp aan diegene die dit door hun omstandigheden niet kunnen betalen. Alle bijdragen worden omgezet in arbeid en hulpmiddelen en er wordt absoluut geen geld aan de hulpbehoevenden zelf uitbetaald.

U kunt, behalve een algemene donatie, ook een gerichte bijdrage geven voor iemand die u persoonlijk wilt helpen. Om u te helpen hierbij een keuze te maken, is er op de volgende pagina’s een beknopt overzicht van de gehandicapten die al tijdens een consult vanaf september 2012 zijn onderzocht.

Bij deze personen staat ook vermeld wat de prothese of hulpmiddel uiteindelijk zal gaan kosten.

HISTORY

EEN DONATIE KAN HET LEVEN VAN IEMAND VERANDEREN. MAAK HET VERSCHIL!