NEEM CONTACT OP +31 (0)73-5114634
DONEER NU

NIEUWSBRIEF WERKZAAMHEDEN VOOR STICHTING WALK TOGETHER GAMBIA 2021

Na wat extra keuringen kon ik afreizen naar Gambia. Nadat ik daar was gearriveerd en me had geïnstalleerd ging ik de volgende ochtend mijn fiets ophalen, die ik in februari 2020 had gestald bij een dame. Maar helaas, de armoede had haar gedwongen om de fiets te verkopen. Gelukkig kon ik voor niet teveel geld een andere gebruikte fiets, die uit Europa kwam, kopen.

De dagen verstreken en ik probeerde vooral signalen bij bekenden op te vangen over kinderen die niet naar school konden. Ik heb nu voor 20 kinderen, die gedeeltelijk al via de stichting naar school gingen en ook weer nieuwe kinderen, schoolgeld betaald. Een plaatselijke dame werkt dit financieel af en zij draagt ook zorg voor de facturen.

Ik ben (even!) naar het binnenland geweest omdat mij ter oren kwam dat een moeder van een man die ik ontmoette, daar in een hutje leefde waar alles nat werd als het regende. Haar zoon zei dat het ongeveer 10 minuten met de taxi was maar uiteindelijk werd het een rit van een uur en zijn we de hele dag bezig geweest om alles voor elkaar te krijgen. Dit alles bij een temperatuur van 35-40 graden. Het dak was erg slecht en ik besloot om er wat aan te gaan doen. Even geld pinnen is er niet bij. Internet lag eruit en dus hebben we een uur de omgeving bekeken en vervolgens lukte het pinnen. Vervolgens golfplaten gekocht en die in de taxi naar haar huisje gebracht. Daarna nog een timmerman gezocht en balken en spijkers gekocht. We waren 6 uur bezig geweest maar deze mevrouw zit weer droog.

Vorig jaar verbleef ik in een huisje waar een plaatselijke man hand en spandiensten verrichtte maar hij was helaas ontslagen omdat er door Corona nog nauwelijks toeristen komen. Hij vroeg mij of ik hem kon helpen. In het gesprek vertelde hij me dat hij vroeger een opleiding had gedaan tot lasser. Hij wilde dit weer graag gaan doen dus ik ben met hem een lasapparaat en wat kleine toebehoren gaan kopen. Dezelfde week begon hij nog een kleine start. Ik blijf hem volgen.

Een moeder van twee kinderen die al enkele jaren via de stichting naar school gaan vroeg me of ik haar ook wilde steunen. Zij gaat starten met de verkoop van kinderjurkjes op de markt. Een andere moeder waarvan ook kinderen worden ondersteund met schoolgeld, wil buiten groenten die ze nu op de markt verkoopt, ook gaan koken om de maaltijden vervolgens op de markt te  verkopen. Kleine ondersteuningen die de mensen hopelijk zelfvoorzienend kunnen maken. Nadat ik een andere fiets had gekocht ben ik naar mijn fietsenmaker gegaan om er licht op te laten maken. Hij vertelde dat hij door Corona nog nauwelijks inkomen had en genoodzaakt was geweest om bijna zijn hele voorraad te verkopen. Hij moest dit doen om met zijn gezin te kunnen blijven eten. Ik ben de volgende dag met hem in een taxi naar een leverancier gegaan. Daar hebben we samen zijn voorraad weer aangevuld.

Voor Fatou, het meisje dat in een gezin leeft waar zij is aangenomen, ben ik een tijd geleden een speciale actie gestart. Ik ben op het spoor gezet van deze familie door kennissen. Die vertelden mij vorig jaar dat dit gezin het erg moeilijk had en dat alle drie hun kinderen niet naar school konden. Ik ben bij hen op bezoek geweest en daar bleek dat zij ook nog een ouder meisje hadden aangenomen. Dit meisje (Fatou) werkte in een winkeltje waar zij 25 euro per maand verdient. Na een aantal gesprekken heb ik besloten om voor dat gezin ook wat te gaan doen. Toen ik vorig jaar in maart weer thuis was ben ik voor haar een actie gestart voor een eigen winkeltje. Het winkeltje waar ze nu nog werkt runt zij zelfstandig maar verdient er weinig. Ze zou met een eigen winkeltje haar familie kunnen ondersteunen. Nu zijn we op zoek naar een goede plaats. Daarover houd ik U op de hoogte.

Dit zijn een aantal projectjes die ik dankzij Uw mooie bijdragen kan uitvoeren. Hiervoor wil ik U hartelijk danken. De mensen zijn erg dankbaar voor de hulp die zij krijgen. Ik hoop dit werk nog lang te kunnen blijven doen.

In december a.s. ga ik samen met mijn vrouw de mensen bezoeken en bekijken hoe het met de verschillende projecten gaat. Volgend jaar hoop ik ook weer naar Burkina Faso te kunnen gaan. Op dit moment is het daar helaas niet veilig genoeg. De verschillende projecten laat ik daar tijdelijk door een andere organisatie (waar ik al jaren een goed contact mee heb) onderhouden. Ook betalen zij momenteel een deel van de kosten voor de prothesen. De plaatselijke prothese maker stuurt mij regelmatig foto’s van zijn werkzaamheden. De controle daarop ga ik weer uitvoeren zodra het kan.

Nogmaals dank voor Uw steun en ik houd U op de hoogte in de volgende nieuwsbrief in maart 2022. 

Peter van den Borne 
Stichting Walk Together
IBAN NL54 TRIO 0254 6727 60 

Peter van den Borne

VIEW ALL POSTS