NEEM CONTACT OP +31 (0)73-5114634
DONEER NU

Bezoek Burkina Faso, September 2018

Bezoek Burkina Faso, September 2018

Afgelopen september 2018 ben ik weer naar Burkina Faso geweest. Zoals altijd was het weer erg heet. Soms zelfs wel 43 graden.

Toch heb ik weer een aantal dingen kunnen doen.
De klemtoon lag deze keer op het inschrijven van kinderen op verschillende scholen en met name voor kinderen die zonder onze hulp niet naar school zouden kunnen gaan.

We konden voor 21 kinderen het schoolgeld betalen.
De nadruk ligt bij kinderen op de basisschool.

Regelmatig kom ik bij een meertje waar bronsgieters op hele primitieve wijze bronzen beelden gieten. Zij proberen op deze manier in hun levensonderhoud te voorzien. Ik heb al een aantal bronzen grotere en kleinere beelden gekocht om deze hier in Nederland weer te
verkopen. Op deze manier helpen we hen.

Ik kwam ook op een plaats waar een waterpomp stond maar die al lang niet meer kon worden gebruikt omdat die gerepareerd moet worden. Ook deze wil ik de komende keer in februari/maart 2019 laten repareren. Dan ga ik tevens weer om mensen die een prothese nodig hebben en deze niet kunnen betalen helpen. Ook reparaties worden dan uitgevoerd. Dit doe ik in samenwerking met een plaatselijke prothesemaker. De onderdelen neem ik vanuit Nederland mee die door oud-collega’s worden verzameld
van gebruikte niet meer gedragen prothesen.

In februari/maart ga ik weer voor enkele weken en zal daarna verslag uitbrengen van alles wat ik daar gedaan heb.

Alleen dankzij Uw steun kan ik dit werk doen. Hartelijk dank.

Peter van den Borne

VIEW ALL POSTS